От Националния антитерористичен комитет на Русияисия съобщиха, че се предприемт действия

...
От Националния антитерористичен комитет на Русияисия съобщиха, че се предприемт действия
Коментари Харесай

Терорът в Керч: Отваряха вратите и стреляха, пълно е с трупове на деца, разказва директорът на взривения колеж

От Националния антитерористичен комитет на Русияисия оповестиха, че се предприемт дейности за предотвратяването на повторни гърмежи в колежа в Керч. Не излиза наяве от известието дали са открити други бомби и сега те са обезвреждани или постройката просто се претърсва. От Комисията потвърдиха също, че повода за гърмежа е станала детонация на неустановено все още взривно веществол съобщи Блиц. 

В обществените мрежи не престават да се появяват нови детайлности за хипотетичния терористичен акт. Без да се загатват източници се оповестява, че може да е имало опит за взимане на заложници. " По информация на очевидци, в техникума е имало терористичен акт. Жена е разказала, че преди гърмежа в пространствата на техникума е имало пукотевица. Някои споделят, че незнайни са почнали да вървят по кабинетите и да стрелят по учениците ", гласи пост в мрежата.  

По последна информация, починалите са 10, а ранените 50. Очаква се броят им да се усили. 

По информация на локалния уебсайт Керч.ФМ, гърмежът е избухнал на първия етаж на колежа, а стрелбата е била на втория. Според информация в телеграм-канала " Маш " преди гърмежа в техникума може да е имало опит за взимане на заложници. " Момиче, станало свидетел на гърмежа в Керч, разказва  " Говорит Москва ", че на втория етаж след гърмежа в постройката се е чувала пукотевица. Тази информация е доказана от още няколко очевидци. В столовата, където е избухнала детонацията, не е имало газови бутилки. От взривната вълна ранените са били изхвърлени на открито. 

Престъпникът към момента може да се намира в постройката на керченския лицей. Специалните служби претърсват територията и търсят хипотетичен нападател. Има и в началото изложение на нападателя. Става дума за 20-25 годишен мъж. Престъпникът е имал 12-милиметрово оръжие и, както се допуска, взривно вещество. 

" Съобщава се, че в колежа са избухнал два поредни гърмежа. Единият в коридора, а другият в столовата. След това въоръжени хора са се разхождали из аудиториите, чували са се изстрели ", оповестява на собствен ред LifeShot. 

Към Керч по неотложност е отпътувал съветският министър на опазването на здравето Вероника Скворцова с екип от експерти. 

В " Маш " също бе оповестен заплашителен роман на шеф от техникума. " Ходиха по втория етаж и отваряха всички кабинети, убиваха наред, който се изправяше пред очите им. Пълно е с трупове, с трупове на деца ", е споделил той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР